Katalog zbiorów biblioteki

KATALOG KSIĘGOZBIORU GBP W SIENNICY

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 4 pozycje o tematyce: Kuchnia regionalna
                           

Dziedzictwo kulinarne : produkt lokalny atrakcją turystyczną


ADRES
WYDAWNICZY:

Mińsk Mazowiecki : Fotopia, 2020.

TEMATYKA:

  1. Dziedzictwo kulinarne
  2. Lokalne grupy działania (LGD)
  3. Kuchnia regionalna
  4. Produkt regionalny
  5. Powiat garwoliński (woj. mazowieckie)
  6. Powiat miński (woj. mazowieckie)
  7. Powiat otwocki (woj. mazowieckie)
  8. Powiat pułtuski (woj. mazowieckie)
  9. Powiat wołomiński (woj. mazowieckie)
  10. Powiat wyszkowski (woj. mazowieckie)
  11. Przepisy kulinarne
  12. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Podróże i turystyka

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS
FIZYCZNY:

95, [1] strona : fotografie ; 24 cm.

SYGNATURA:

R MIŃSK MAZ. DZ

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

517000365942

36594

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                           

Przewodnik po Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Tytuł okładkowy: "Przewodnik po Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze ".

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : [Samorząd Województwa Mazowieckiego], 2020.

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Produkt regionalny
  3. Województwo mazowieckie (1999- )
  4. Opracowanie
  5. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Podróże i turystyka

ZAKRES CZASOWY:

2020 r.

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

98, [2] strony : fotografie ; 26 cm.

SYGNATURA:

R MAZOWSZE P

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

517000380389

38038

UWAGI:

Nazwa wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                           

Smaki regionów : nasze kulinarne dziedzictwo
"Nasze kulinarne dziedzictwo "

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, 2020.

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Produkt regionalny
  3. Polska
  4. Opracowanie
  5. Przepisy kulinarne

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

210, [2] strony : fotografie ; 28 cm.

SYGNATURA:

64 SMA

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

517000381065

38106

UWAGI:

Część tekstu równolegle w języku polskim i w przekładzie angielskim.
Oznaczenia odpowiedzialności: [opracowanie i redakcja: Izabella Byszewska, Grażyna Kurpińska ; tłumaczenie: Maria Blumenfeld].

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                           

Wymiana

AUTOR:

Czerwińska-Rydel, Anna [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Departament Funduszy i Spraw Europejskich, copyright 2022.

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Podróże
  3. Przyroda
  4. Rodzina
  5. Zabytki kultury
  6. Islandia
  7. Liechtenstein
  8. Norwegia
  9. Polska
  10. Opowiadania i nowele
  11. Literatura polska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Proza.

POWSTANIE DZIEŁA:

2022 r.

OPIS
FIZYCZNY:

119, [3] strony : ilustracje, mapy ; 23 cm.

SYGNATURA:

  II

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

517000388170

38817

ODBIORCY:

Dzieci. 6-8 lat. 9-13 lat.

UWAGI:

Oznaczenia odpowiedzialności: Anna Czerwińska-Rydel ; ilustrowała Zosia Lasocka.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


  WYDRUK KATALOGÓW